
Onze keuken en gerechten
De receptuur van ons restaurant “de Zomertuin” is gebaseerd op de rijkste kookstijlen van China (Haute Cuisine Chinoise) en op de eeuwenoude culinaire tradities van de Oosterse tradities van de Oosterse keuken, zoals Peking, Shanghai, Canton en Szechuan.
De grote variëteit van gerechten uit China komt aardig tot uitdrukking in het gezegde: Zuid kookt zoet (Canton), Oost kookt zout (Shanghai), Noord kookt zuur (Peking) en West kookt scherp (Szechuan).

Peking gerechten
Klassieke gourmetkeukens; licht, elegant, zacht gekruid, veel knoflook, groene ui, prei en bieslook, Pekingeend, fluwelen kip.
Gebakken gerechten, zoetzure gerechten, in wijn bereid vlees, Gele Rivier-Karper.

Shanghai gerechten
Zeebanket, licht heldere soepen, gerechten met wijn en soja, eirol, lenterolletjes.

Canton gerechten
Origineel, gevarieerd. Mengen van natuurlijke geuren en smaken: sojasaus, verse genberwortel, wijn, kippenbouillon. Snelle roerbak-methode. Geroosterd vlees, kip en kreeft. Gestoomde vlees- en visgerechten. Gebakken rijst, vogelnest en haaienvinnensoep. Gerechten met ei.

Szechuan gerechten
Sterk gekruid, heet en olieachtig. Kip uit frituur, groenten in kippenvet. Kip met rode pepers. Paddestoelen-gerechten. Szechuan-eend.
Uw gastvrouw
Li Xia
Oriental Restaurant De Zomertuin
Adres: Margarethastraat 5, 6014 AC Ittervoort
Tel.: 0475-565411
Fax: 0475-564535
